BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Πρωί πρωί Δευτέρας και η πίεση μου ανέβηκε στο 25!! Διαβάζοντας το email μου έπεσα πάνω σ'αυτό το άρθρο που μου στήλανε.. Τελικά ή αυτοί που φτιάχνουν τους νόμους είναι για κρέμασμα ή απλά θέλουν να μας στήλουν στο εξωτερικό μια ώρα αρχίτερα!!! Αξίζει να το διαβάσετε με συνοδεία υπογλώσσιου -ειδικά όσοι είστε σαν και μενα κάτω των 25 ή είναι τα παιδιά σας..-


Αλλαγές στους μισθούς για τους νεοεισερχόμενους, μειώσεις στις αποζημιώσεις απόλυσης και αύξηση του ορίου των απολύσεων φέρνει ο πρόσφατος νόμος του υπουργείου Εργασίας, που αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά εργασίας.
Μισθοί νεοεισερχόμενων
Ειδικότερα, οι μισθοί για τους νέους κάτω των 25 ετών διαμορφώνονται στα 628 και 591 ευρώ το μήνα, μεικτά. Με τα νέα μέτρα οι εργοδότες που προσλαμβάνουν νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας ηλικίας κάτω των 25 ετών θα τους αμείβουν με το 84% του κατώτατου βασικού μισθού ή ημερομισθίου όπως αυτό ορίζεται κάθε φορά από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, και αυτοδικαίως θα εντάσσονται σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών που βαρύνουν τους νεοπροσλαμβανόμενους και αφορούν σε όλους τους κλάδους κύριας ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Ενώ για νεοεισερχόμενους κάτω των 21 ετών , οι εργοδότες θα καταβάλουν μισθό που αντιστοιχεί στο 80% του κατώτατου βασικού μισθού αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει ότι αντί του κατώτατου βασικού μισθού των 739,57 ευρώ καθιερώνεται μηνιαία αμοιβή 621,3 ευρώ για νέους έως 25 ετών και μηνιαίος μισθός 591 ευρώ για εργαζομένους έως 21 ετών.

5 νότες:

musicbug είπε...

Apla tragiko!!! Ki ayto einai mono i arxi. Pws mporoume na skeftomaste thetika otan akoume ola ayta?
Kali evdomada!!!

Ερατώ είπε...

Ντροπή....

#lockheart# είπε...

Exei na pesei pollh peina,katoxh 8a pesei..
ax,aloimono se emas tous neous,oi alloi prolaban kai apotamieysan.

kalhspera

Lilith είπε...

Τιμές καταναλωτικών προϊόντων διπλάσιες από της Ευρώπης και μισθοί στο 1/3 των μισθών της Ευρώπης. Το ότι θα πέσει πείνα, είναι understatement!

manolia είπε...

δεν με ξαφνιάζει καθόλου..μια φίλη (με πτυχίο) πληρώνετε μόλις 450 ευρώ για 140 ώρες εργασίας το μήνα..3,21 ευρώ δλδ την ώρα..σε καφετέριες παίρνεις 4 ευρώ...